Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

γιούνης!!

Το παρακάτω απόσπασμα του Αθήναιου το έχω αγαπήσει πολύ, το έχω χιλιοδιαβάσει, το έχω στείλει mail σε φίλους. Θέλησα να το βάλω κι εδώ...

Όλα μπορούν να συμβούν αυτό το καλοκαίρι. Μας το βεβαιώνουν τα τραγούδια, μας το θυμίζουν τα ελληνικά μυθιστορήματα, μας το υπόσχεται ο Ιούνιος στην πόλη, τα βράδια που πίνουμε ποτά στα πεζοδρόμια, οι παρέες που κάνουν πρόβες διακοπών στις κερκίδες των πρώτων συναυλιών των φεστιβάλ, εκείνη η φωνούλα μέσα μας που επιμένει: Όλα μπορούν να συμβούν αυτό το καλοκαίρι.

Ο ήλιος στεκόνταν απέναντί μου, πριν κάνει την τελική βουτιά στο Σαρωνικό και από μέσα μου αναδύθηκε μια καλοκαιρινή εικόνα από τοπαρελθόν, την προσπέρασα. Προσπαθώ να φαντάζομαι εικόνες από το μέλλον, εξάλλου δωρεάν είναι. Σε μια τέτοια εικόνα, οι παρέες έχουν εξατμιστεί, αυτά είναι χόμπυ για την πιτσιρικαρία και έχει μείνει μόνο ένα πρόσωπο για συντροφιά. Είναι νύχτα στην παραλία, έχει απόλυτο σκοτάδι, ο γαλαξίας λάμπει πάνω από το κεφάλι μου και βέβαια υπάρχει απόλυτη ερημιά κι εγώ κοιτάω τη θάλασσα χωρίς να εύχομαι να ήμουν κάπου αλλού, έχω φτάσει και δεν έχω αρχίσει ήδη να εξυφαίνω τα σχέδια απόδρασης. Η μόνη φυγή στην εικόνα μου είναι αυτή των οριζόντων. Όλα μπορούν να συμβούν αυτό το καλοκαίρι.

Ιούνιος. Καλοκαίρι. Ήρθε.




Καλό Μήνα!

5 σχόλια:

  1. Μου άνοιξες την όρεξη για ένα καλοκαίρι που να είναι τόσο αυθεντικό, να γεμίζει με όλες τις εικόνες που σημείωσες εδώ. Πόσο το περιμένω αυτό το καλοκαίρι. Πόσο αγαπώ το καλοκαίρι. Νύχτες στην παραλία και μπύρες. Holly,δε ξέρω αν φταίει το διάλειμμα από το διάβασμα της εξεταστικής που μπήκα και διάβασα το post σου αλλά ανάσανα βαθιά και είπα Καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αμέλια η τέλεια: πόσο μ' αρέσει που ανάσανες έτσι! πόσο μ' αρέσει που είπες ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ...και χαμογέλασες (είμαι σίγουρη)! :-) κάθε επιτυχία στην εξεταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή