Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

η ζωή είναι οκέι

Ήθελα να πάω, είχα διαβάσει σχετικά, δεν το έψαξα περισσότερο μετά, ξεχάστηκα. Διάβασα όμως το παρακάτω και θυμήθηκα, θυμήθηκα ξανά πόσο ευεργετικό είναι τελικά να αγκαλιάζουμε τους άλλοτε πετυχημένους,  άλλοτε αποτυχημένους εαυτούς μας, αν κι είναι δύσκολο να τα ορίζεις αυτά.

Δεν ξέρω αν η ζωη είναι όμορφη ή άσχημη, ανούσιες ταμπέλες, ξέρω όμως πως η ζωή μάς καλεί να την ζούμε, γιατί η ζωή, όπως κι η αποτυχία, αλλα κι η ευτυχία, είναι οκέι. 


Ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλους!


~



-Εσύ έχεις αποτύχει ποτέ σου; ρωτάω σχεδόν επιθετικά τον διευθυντή της Microsoft σε θέματα Καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων για όλο τον κόσμο, Τζουλιάνο Τουμπίνο, ο οποίος από το βήμα του Tedx Athens 2011 διακήρυττε πως πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις και πως πρέπει η σχέση μας με την αποτυχία να είναι διαφορετική.

-Έχω αποτύχει πάρα πολλές φορές, σε όποια πτυχή της ζωής μου μπορείς να φανταστείς, απαντά χαλαρός κι απενοχοποιημένος. Μάλλον μαντεύει τις σκέψεις μου γιατί η επόμενη κίνηση του είναι να σηκώσει το ποτήρι του κι αντί για πρόποση να μου πει «άκου, η αποτυχία είναι οκέι».

......
Τρεις μέρες μετά το Tedx Athens 2011 ανακαλώ τι είδα, άκουσα και ένιωσα εκεί. Κάθε τι που σε μένα φάνηκε όμορφο ή χρήσιμο. Υπάρχει όμως μία φράση που έρχεται και ξανάρχεται στο μυαλό μου. Αυτή του Χάρη Τσέβη, του Έλληνα ντιζάινερ διεθνούς φήμης για τα ψηφιακά μωσαϊκά του. «Σκοπός δεν είναι η επιτυχία, αλλά η ευτυχία. Και την ευτυχία τη νιώθεις όταν ξυπνάς το πρωί». Και η ευτυχία, είναι οκ.


2 σχόλια: