Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

dar(L)ing




Η λατρεμένη Αντα Φτυς το έχει κλείσει το blog, θα θελα να την διάβαζα ακόμα, να μου τα τα λεγε όμορφα. Πολλα θα θελα σε αυτήν την ζωή, ένα από αυτά είναι κι αυτό. 
Ψάχνοντας στα mails μου όμως μια από αυτές τις μέρες, ανακάλυψα ένα post της που το είχα στείλει να το διαβάσει μια φίλη να ξεστραβωθεί κι αυτή, να ξεστραβωθώ κι εγώ, να γίνουμε λίγο (λέω τώρα) πιο σοφές στο θέμα του έρωτα, αν μπορεί να γίνει κάποιος σοφός σε κάτι τέτοιο, να μην είμαι ας πούμε τύπος πέφτω στα πλακάκια γιατί συ δεν μου γελάς, δεν μου μιλάς, ξέρω γω;, να μην πέφτω μόνη μου εννοώ βρε εσείς, αν είναι να πέσω, να πέσω με παρέα.. Μεγαλώνουμε κιόλας, κι ο χρόνος λιγοστεύει για άτσαλα πεσίματα, λιγοστεύει, τί να πω;, σαν το χρήμα. 
Εγώ λοιπόν σήμερα σκέφτομαι την άνοιξη, έχω λίγο μια μεγάλη ανυπομονησία για την άνοιξη, ακόμα κι αν μόλις σήμερα κόψαμε στο γραφείο πρωτοχρονιάτικη πίτα, λαχταράω την άνοιξη, τον ήλιο, το περισσότερο φως, τα δέντρα με τις μυρωδιές τους. 
Και επειδή σκέφτομαι την άνοιξη, σκέφτομαι και τι μηνύματα θα μπορούσα να στείλω κάπου, και εκεί, εκεί έρχεται το mail το καλό. Γιατί η αγαπημένη adaftys τα έχει πει...... Το αν θα την ακούσω τελικά δεν ξέρω..
Αγνοώ ακόμη αν μπορώ να μάθω από τα λάθη μου, αγνοώ αν έχω μάθει μέχρι τώρα κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε present ή να με βοηθάει σε future cases. Το μόνο που έχω κερδίσει ίσως είναι να με αγαπάω περισσότερο, κι αυτό είναι βέβαια πολύ. 


--------------------------------------


Τι να κάνω τώρα?
Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλα τα κορίτσα που έχουν κάνει το facebook stalking επιστήμη, μαζί με μια οικογενειακή συσκευασία Dr Scholl για τους κάλους που έχετε βγάλει στα δάχτυλα από το refresh: Όταν το τηλέφωνο δεν χτυπάει, το sms δεν φτάνει, το email δεν έρχεται, ο γκόμενος δεν σας κάθεται κ.λπ. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτή η συμβουλή μου δόθηκε πριν από 3 ακριβώς χρόνια από τον προσωπικό μου guru. Καθόμουν απέναντί του, ολόκαυλη, anxious, σχεδόν σε trance, ήταν η εποχή που μου άρεσε αυτός που μ΄αρέσει και τώρα και τάχα κάνει σκατά ολότελα, και μέσα σε 10′ είχα επαναλάβει περισσότερες από 20 φορές “και τι να κάνω τώρα που” και άλλες τόσες “και τι να κάνω τώρα για να”. Οπότε κι αυτός με διέκοψε και μου είπε: “ΤΙΠΟΤΑ να μην κάνεις. Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ”. Κι όταν λέμε ΤΙΠΟΤΑ, εννοούμε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε τηλέφωνο, ούτε SMS, ούτε dm, ούτε καν Post στο Wall ένα τραγούδι που ταρέσει. Κι αν σε τρώει ο κώλος σου για ένα τοσοδούλι μηνυματάκι, που τι ψυχή έχει, πήγαινε καλύτερα να τον γυμνάσεις, νάχει να πιάσει ο επόμενος σφριγηλάδα.

Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ, μέσα στην απλότητά της, συμβουλή. Σκέψου το λίγο. Είναι χαζός, βρε, ο άντρας? Δεν ξέρει ότι σου αρέσει? Δεν οσμίζεται την ορμόνη? Φυσικά και ναι. Τότε, γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο? Αποκάλυψη τώρα:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Ή γιατί θέλει, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. Ή γιατί θέλει, αλλά ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΣΟΥΛΑΚΙ ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Σε όποια από τις 3 παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκει, ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ. Έτσι είναι και τάχουνε πει καλύτερα σ΄εκείνο το βιβλίο που λέγεται He’s just not that into you. Όταν ο άντρας θέλει, παίζει μπάλα. Δεν μου αρέσουν τα βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά άμα είναι να ξεστραβωθείς και να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου ότι ο γκόμενος χάθηκε γιατί φοβάται π.χ. μην πνιγεί από τον χείμαρρο των συναισθημάτων που του γέννησες, λέω να το διαβάσεις.
Βέβαια, θα μου πεις, και τι να κάνω, να κάτσω να περιμένω ν΄αλλάξουν τα φεγγάρια? Κοίτα, τώρα πούναι και άνοιξη, να πας λίγο gym να στρώσεις κώλο για την παραλία, να βγαίνεις καθημερινά να παίρνεις τον αέρα σου και να δείχνεις τους καινούριους σου κοιλιακούς, να πας διακοπές να ξελυσσάξεις πίνοντας και χορεύοντας, κι εκεί κατά το Σεπτέμβριο που θα επιστρέψεις μαυρισμένη, θα έχεις περάσει τόσο καλά που θα κοιτάζεις πίσω κι αυτόν το γκόμενο ίσα που θα τον θυμάσαι. Επίσης, θα έχεις σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθείς, όπως οι αρχές μελανώματος, ο αλκοολισμός και τα οικονομικά σου, που θα έχουν τιναχτεί στον αέρα, σου εύχομαι και κανένα καινούριο γκομενικό, υγιές, που θα σου έχει προκύψει μέσα σε τόση χαλαρότητα. Fair enough.

1 σχόλιο: