Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

the summer smile



Μου αρέσουν δηλώσεις του τύπου "την ζωή να την διεκδικείς", που λέει ο αγαπημένος Κωστής, μου αρέσει να μην αφήνω τίποτα στην τύχη και το σενιάν ψησιματάκι, επίσης το εδώ και τώρα, it's now or never. Έλα μου όμως που υπάρχουν μέρες και νύχτες που είναι σαν να μην πραγματοποιούνται τα παραπάνω, που ζορίζομαι, όχι, έλα μου, έλα μου στα αλήθεια να κάτσεις δίπλα μου και να με φιλήσεις. Αλλά δεν έρχεσαι και δεν ξέρω τι να τις κάνω τις ώρες και μου φυτρώνουν στα μυαλά στιχάκια και βερίκοκα σε μπαλκόνια με κισσούς και παλιοσοκολάτες με μύγδαλα. Και μετά έρχεται ο Σαρτρ που μου λέει να επινοώ τον εαυτό μου, να με επανεφευρίσκω, και τα λέει καλά και τα λεω κι εγώ και με κάνουν και favorite στο twitter. Και μετά σκέφτομαι  και τον Δάντη που λεγε πως στην κόλαση πάνε αυτοί που επιλέγουν μια ηθελημένη μελαγχολία, κάπως έτσι το λεγε ή εγώ αυτό είχα κρατήσει για ρεζουμέ, σαν το ζωμό από το κοτόπουλο που τον κρατάς για θα σου χρειαστεί στο μέλλον, κάπως έτσι. Καλή Παρασκευή, κυρίες και κύριοι. Έχει ήλιο!!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

words too big for the subject



A couple of hundred years ago, Benjamin Franklin shared with the world the secret of his success. Never leave that till tomorrow, he said, which you can do today.
...
We have to sweep today's possibility under tomorrow's rug until we can't anymore. Until we finally understand for ourselves what Benjamin Franklin really meant. That knowing is better than wondering, that waking is better than sleeping, and even the biggest failure, even the worst, beat the hell out of never trying. 

 
Κι εγώ έτσι νομίζω. 
 
 
 

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

γίνεται κι αλλιώς;

Παραμονή των γενεθλίων.
Μετα απο πειράματα εμένα κι ενός φίλου για το αν δουλεύει η κλήση στα κινητά τηλέφωνά μας ή όχι, για το αν λειτουργεί η αποστολή/λήψη μηνυμάτων ή όχι, αυτό τώρα που ανησυχείς μήπως δεν λειτουργεί κάτι αν τυχόν δεν χτυπήσει το κινητό μια μέρα πολύ καλό δεν είναι, πρέπει να το κοιτάξω, κάτι μου λέει πως πρέπει να καθαρίσουμε τα message and call test centers μας, ανακαλύπτω ότι δουλεύει το γλυκό μου αφού λαμβάνω μήνυμα από το Wordpress, ένα μνμ που έγραφε "get married", ναι,
"get married". Το κοιτάζω περίεργα, σαν κάτι να μην στέκει καλά, τί θέλει να πει ο ποιητής, ποιός μπορεί να τον βοηθήσει;


Γενέθλια ανήμερα. 
Το πρώτο sms το πρωι είναι απο το Wordpress ξανά, με αγαπάνε πολύ αυτοί εκει φαίνεται, επίσης φαίνεται πως κι όλοι οι δικοί μου αρχίζουν να λειτουργούν και να εύχονται μετά απο τις 10 το πρωι τουλάχιστον. Τώρα το μήνυμα λέει "fresh and clean", ξέρουν να επικοινωνούν οι άνθρωποι. Είναι σαν να μου ευχήθηκαν οι Wordpressιανοί φίλοι μου να έχω ένα fresh start. Όμορφα. Όμορφα γιατί τα γενέθλια επεσαν Παρασκευή που πολύ μου άρεσε, όμορφα γιατί είναι και νέα χρονιά που εύχομαι να μου αρέσει πολύ. 


Δυο μέρες μετά. 
Κυριακή, κρύο, παλιόκαιρος, θέλω να τραγουδήσω το είχε παλιόκαιρο την μέρα που με γνώρισες φίλησες, αυτό που ακούω τελικά είναι το "You Are My Sunshine" και σκέφτομαι πως τις καλύτερες ευχές για τα γενέθλια μού τις έδωσε 00:01 ο Παντελής! Τον ευχαριστώ κι από εδώ. Ευχαριστώ όλους. Να με χαίρεστε και να σας χαίρομαι!






Όλα θα γίνουν ρεεεεεε. Ξέρω 'γω; Γίνεται κι αλλιώς; 


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

director



Μετά από ένα πρώτο σχεδόν θρησκευτικό πόστ με τα λόγια του Matthew, μετά από μια (ακόμα ανοιχτή) μισοαδειασμένη καρδιά βαλίτσα στο πάτωμα, μετά από μια περίεργη διάθεση γεμάτη προσδοκίες του νέου χρόνου, του νέου μήνα, της νέας εβδομάδας, μετά από τόσες γιορτές να με περιτριγυρίζουν, μετά από τόσες ευχές να με ακολουθούν, μετά από περισσότερο φαγητό, μετά από λιγότερο ύπνο, έχω φτάσει εδώ, στο σήμερα, στο τώρα. Αυτό που μου έρχεται πρώτο πράγμα στο μυαλό από την στιγμή λοιπόν που έχω ξυπνήσει και σηκωθεί από αυτό το κρεβάτι είναι το απόσπασμα από τον τρυποκάρυδο που πάντα μου κάνει κάτι όταν το θυμάμαι ή το διαβάζω. Αυτό το κομμάτι του τομ ας το ξαναδιαβάσουμε εδώ όλοι μαζί, γιατί σίγουρα όλο και κάπου ίσως να το έχετε προηγουμένως διαβάσει, εγώ όλο και κάπου σίγουρα θα το έχω ξαναγράψει, σε κάποιους θα το έχω στείλει τύπου mail, τύπου να-ανοίξουμε-τα-στραβά-μας-τα-έχει-πει-ο-άνθρωπος, επειδή εμένα έτσι μου αρέσει, γίνομαι δική μου εκδοχή της άμστελ, όταν έχω ανακαλύψει κάτι όμορφο, θέλω να το μοιραστώ, μου αρέσει να μοιράζομαι, φαγητό, κουβέρτες, quotes και αγάπη, κατ' εξοχήν. 

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να γίνεται θύμα της εποχής του.
Δεν είναι η εποχή μας που θα μας διαλύσει, όπως δεν είναι ούτε η κοινωνία.
Έτσι και κατηγορήσεις την κοινωνία, καταντάς να καταφεύγεις στην κοινωνία για να βρεις τη λύση.
Σήμερα υπάρχει η τάση να συγχωρούνται οι ηθικές ευθύνες από τα άτομα και να θεωρούνται θύματα των κοινωνικών συνθηκών.
Αν χάψεις τέτοιο παραμύθι και το αγοράσεις, το πληρώνεις με την ψυχή σου.
Δεν είναι οι άντρες που περιορίζουν τις γυναίκες.
Δεν είναι οι κανονικοί που περιορίζουν τις αδερφές.
Δεν είναι οι λευκοί που περιορίζουν τους μαύρους.
Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι η έλλειψη χαρακτήρα.
Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι πως δεν έχουν το θάρρος του κερατά,
δεν έχουν τη φαντασία να πρωταγωνιστήσουν στην ίδια τους την ταινία κι ακόμα λιγότερο να την σκηνοθετήσουν.

Τομ Ρόμπινς, Τρυποκάρυδος




Α και λένε πως απόψε το βράδυ αργά, πολύ αργά, μετά τις 12, δλδ αύριο, θα είναι ανοιχτοί οι ουρανοί. Ωρα για ευχές λοιπόν.. Εγώ λέω να πω 2 πραγματάκια..
:-)

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

2012: that sunshine place




"Αιτείτε και θα σας δοθεί
ζητείτε και θα βρείτε
χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί
γιατί καθένας που αιτεί λαμβάνει,
και αυτός που ζητάει βρίσκει,
και σ’ αυτόν που χτυπάει θα του ανοιχτεί"


:-)



  Ευτυχισμένο & Έξυπνο 2012!!

Χρόνια Πολλά!